Hovězí maso
Recept: Čertovy roštěnky
Postup přípravy
Plátky roštěné nakrájíme na malé kousky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a čili. Maso naložíme do této marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Opečeme je na oleji ze všech stran. Přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme. Zalijeme zbytkem marinády. Povaříme asi 10 minut a nakonec zjemníme kouskem másla.
Doba přípravy: 65 minut
Suroviny
- hovězí roštěná
- sůl
- mletý pepř
- hořčice
- cibule
- kečup
- chilli koření
- olej
- máslo
- 200 ml červeného vína
Recept: Hovězí kari guláš
Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme na sádle. Pak do ní vložíme maso, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme zpěnit. Potom maso poprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem.
Na lžíci sádla na pánvi mírně zpěníme kari koření a hned ho vmícháme i se sádlem do guláše. Dochutíme solí, kmínem a protlakem. Promícháme, uzavřeme pokličkou a doměkka dusíme asi 50 minut, podle velikosti masa.
Do hotového guláše přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s houskovým nebo špekovým knedlíkem.
120 minut
Suroviny
- 1 kg hovězí kližky
- 2 lžíce mleté papriky
- sádlo
- 500 g cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžičky kari koření
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
- půl lžičky drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- hovězí vývar (bujón)
Recept: Přírodní hovězí roštěnka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, okraje nařízneme, okořeníme pepřem, zaprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozehřátém sádle nebo tuku z obou stran. Opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na tuku nebo sádle zpěníme drobně nasekanou očištěnou cibuli, přidáme opečené roštěnky, podlijeme vývarem, osolíme a za občasného podlévání dusíme doměkka.
120 minut
Suroviny
- hovězí roštěná
- mletý pepř
- hladká mouka
- sádlo nebo tuk
- cibule
- vývar
- sůl