Dobré jídlo

Hovězí maso

 

Recept: Čertovy roštěnky

Postup přípravy

Plátky roštěné nakrájíme na malé kousky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a čili. Maso naložíme do této marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Opečeme je na oleji ze všech stran. Přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme. Zalijeme zbytkem marinády. Povaříme asi 10 minut a nakonec zjemníme kouskem másla.

Doba přípravy: 65 minut

Suroviny

  • hovězí roštěná
  • sůl
  • mletý pepř
  • hořčice
  • cibule
  • kečup
  • chilli koření
  • olej
  • máslo
  • 200 ml červeného vína

 

 

Recept: Hovězí kari guláš

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme na sádle. Pak do ní vložíme maso, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme zpěnit. Potom maso poprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem.

Na lžíci sádla na pánvi mírně zpěníme kari koření a hned ho vmícháme i se sádlem do guláše. Dochutíme solí, kmínem a protlakem. Promícháme, uzavřeme pokličkou a doměkka dusíme asi 50 minut, podle velikosti masa.

Do hotového guláše přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s houskovým nebo špekovým knedlíkem.

120 minut

Suroviny

  • 1 kg hovězí kližky
  • 2 lžíce mleté papriky
  • sádlo
  • 500 g cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžičky kari koření
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • hovězí vývar (bujón)

 

 

Recept: Přírodní hovězí roštěnka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, okraje nařízneme, okořeníme pepřem, zaprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozehřátém sádle nebo tuku z obou stran. Opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na tuku nebo sádle zpěníme drobně nasekanou očištěnou cibuli, přidáme opečené roštěnky, podlijeme vývarem, osolíme a za občasného podlévání dusíme doměkka.

120 minut

Suroviny

  • hovězí roštěná
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • sádlo nebo tuk
  • cibule
  • vývar
  • sůl

 

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.