Dobré jídlo

Druhy koření

Avnýz: Jednoletá rostlina aromatické vůně s nasládlou chutí

Badyán: Koření do svařených vín a punčů

Bazalka: Nejdůležitější bylina v kuchyni se sladce kořeněnou vůní a stopami hřebíčkové a anýzové esence

Bobkový list: Velmi rozšířené koření, které pochází z keře se stále zelenými listy-vavřínu

Citronela: Silně aromatická bylina, chutná podobně jako citron s nádechem růžové vůně

Černucha setá: Černý kmín, rostlina obsahující vysoký podíl kyseliny linolové, olejové a saponinu

Česnek: Jedno z nejrozšířenějších koření světa, pro své nezaměnitelné aroma se používá po celém světě

Dýňové semínko: K pražení a přípravě různých druhů pečiva

Fenykl: Středomořské koření s jemnou fenyklovou vůní a slabě pryskyřičným podtónem

Estragon: Je bezesporu kulinářsky nejvýznamějším pelyňkem. Jídlu dodává vzláštní nahořklou chuť 

Hořtice bílá: Důležitá surovina při konzervaci hub a zeleniny  

Hřebíček: Usušený aromatický plod hřebíčkovce vonného

Chilli: Do všech ostrých pokrmů a omáček, nakládaných sýrů a utopenců

Jalovec: Neodmyslitelný mletý plod k úpravě zvěřiny

Kardanom: Zvýrazňuje sladkou ostře pikantní chuť

Kmín: Bylina s nepostradatelnou typickou vůní

Kopr: Do pomazánek, omáček a vaječných pokrmů

Koriandr: Má nasládlou chuť a citronové aroma

Majoránka: Neodmyslitelné koření mnoha kuchyní

Nové koření: Při nakladání, do vývaru a omáček

Medvědí česnek: Divoce roustoucí bylina příbuzná s česnekem , pažitkou a cibulí

Paprika klobásová: Do klobás, salámů, a ostatních uzenin

Pepř: Jedno z nejpoužívanějších koření

Saturejka: Výborně se hodí do pokrmů z luštěnin a košťálovin

Rozmarýn: Listy dřevnaté trvalky k ochucení skopového a králičího masa.

Skořice: Do jablečných náplní a moučníků

Sůl: je nad zlato

Šalvěj: Do nádivek, paštik, k vepřovému masu, huse či kachně

Tymián: Do tradiční české svíčkové

Vanilka: Do čokolády, dezertů a cukrovinek

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.