Recepty
Kořeněná vaječná omelta
Postup přípravy:
Vajíčka smíchámne s moukou, solí, nasekanou cibulí a pažitkou, tymiánem, pepřem a koriandrem. V pánvi rozpustíme tuk, vmícháme do něj jogurt a trochu osolíme. Do pánve vlijeme vaječnou směs a pečeme, dokud vejce téměř neztuhnou. Po té omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu přeložíme. Hotovou omeletu nakrájíme šikmo na silnější řezy, dáme na talíře a podáváme s čerstvými rajčaty.
Doba přípravy: 25 minut
Suroviny
- 6 vajec
- 120 g tuku
- 60 g bílého jogurtu
- 5 lžic hladké mouky
- 4 lžíce nasekané cibule
- 2 lžičky nasekané pažitky
- půl lžičky kari koření
- čtvrt lžičky mletého pepře
- čtvrt lžičky mletého koriandru
- čtvrt lžičky soli
- tymián