Druhy koření
Avnýz: Jednoletá rostlina aromatické vůně s nasládlou chutí
Badyán: Koření do svařených vín a punčů
Bazalka: Nejdůležitější bylina v kuchyni se sladce kořeněnou vůní a stopami hřebíčkové a anýzové esence
Bobkový list: Velmi rozšířené koření, které pochází z keře se stále zelenými listy-vavřínu
Citronela: Silně aromatická bylina, chutná podobně jako citron s nádechem růžové vůně
Černucha setá: Černý kmín, rostlina obsahující vysoký podíl kyseliny linolové, olejové a saponinu
Česnek: Jedno z nejrozšířenějších koření světa, pro své nezaměnitelné aroma se používá po celém světě
Dýňové semínko: K pražení a přípravě různých druhů pečiva
Fenykl: Středomořské koření s jemnou fenyklovou vůní a slabě pryskyřičným podtónem
Estragon: Je bezesporu kulinářsky nejvýznamějším pelyňkem. Jídlu dodává vzláštní nahořklou chuť
Hořtice bílá: Důležitá surovina při konzervaci hub a zeleniny
Hřebíček: Usušený aromatický plod hřebíčkovce vonného
Chilli: Do všech ostrých pokrmů a omáček, nakládaných sýrů a utopenců
Jalovec: Neodmyslitelný mletý plod k úpravě zvěřiny
Kardanom: Zvýrazňuje sladkou ostře pikantní chuť
Kmín: Bylina s nepostradatelnou typickou vůní
Kopr: Do pomazánek, omáček a vaječných pokrmů
Koriandr: Má nasládlou chuť a citronové aroma
Majoránka: Neodmyslitelné koření mnoha kuchyní
Nové koření: Při nakladání, do vývaru a omáček
Medvědí česnek: Divoce roustoucí bylina příbuzná s česnekem , pažitkou a cibulí
Paprika klobásová: Do klobás, salámů, a ostatních uzenin
Pepř: Jedno z nejpoužívanějších koření
Saturejka: Výborně se hodí do pokrmů z luštěnin a košťálovin
Rozmarýn: Listy dřevnaté trvalky k ochucení skopového a králičího masa.
Skořice: Do jablečných náplní a moučníků
Sůl: je nad zlato
Šalvěj: Do nádivek, paštik, k vepřovému masu, huse či kachně
Tymián: Do tradiční české svíčkové
Vanilka: Do čokolády, dezertů a cukrovinek